Forum Kimler Online
Go Back   Ezberim > Genel Sağlık > Dahiliye Hastalıkları ve Tedavileri
Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et


İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

Genel Sağlık kategorisinde ve Dahiliye Hastalıkları ve Tedavileri forumunda bulunan İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar konusunu görüntülemektesiniz.
Merhaba, kalın bağırsak kanseri hastaları ameliyattan sonra tamamen iyileşir mi? Yani bu tür kanserli kişilerin tamamen iyileşme ihtimali nedir? Ayrıca ...





Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
  #11  
Alt 22-12-2011, 09:48
Ziyaretci
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

"Sponsorlu Bağlantılar"

 


Merhaba, kalın bağırsak kanseri hastaları ameliyattan sonra tamamen iyileşir mi? Yani bu tür kanserli kişilerin tamamen iyileşme ihtimali nedir?
Ayrıca kanser teşhisi konuldu fakat doktorlar bu hastalığın ya bir sene önce başladığını yada 6-7 ay önce başladığını söylüyor. Bu ilerlemiş bir hastalık mıdır? yoksa erken tanı mıdır?
Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.







"Sponsorlu Bağlantılar"

 
"Sponsorlu Bağlantılar"



  #12  
Alt 24-12-2011, 08:43
Ziyaretci
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

merhabalar

ben 14 yaşındayım ve karmımmı midemmi çok ağrıyor arada geçiyor doktora gittim enfeksiyon var dedi ve susuzluktanda olabilir dedi ama 2 gündün beri geçmedi hala ağrıyor geceleri zor uyuyorum üşüme hissediyorum


  #13  
Alt 24-01-2012, 12:16
Ziyaretci
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

Merhaba doktor bey ben 18 yaşındayım össye hazırlanıyorum normalde açlık durumunda olan guruldamalar yemek yedikten sonrada devam ediyor ve bazen ara ara garip sesler çıkıyor ve bir şişkinlik var daha önce böyle bir sorun yoktu acaba içinde bulundugum sitresten mi kaynaklanıyor veya başka bir sebep mi var doktora gitmem gerekiyor mu ?


  #14  
Alt 25-01-2012, 01:44
yağmur95
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

merhaba benim şu son üç gündür sağ karın boşluğumda ağrı var fakat devamlı olmuyor bir anda oluyor ve nadiren . ama gerçekten çok sancı çekiyorum son üç gündür ve mide bulantım var ayrıca sancım varken tuvalete grmeme rağmen sürekli tuvalete girme isteği oluşuyor. halsizlik ve iştahsızlıkta oluyor bütün bunlarla beraber.


  #15  
Alt 17-02-2012, 15:29
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

Annemin midesi ağrıyor yapılan endoskopide tanı kısmında şöyle yazıyordu :
eritematöz antral gastrit bulbit yazıyordu .özofagus kısmında antrum mukozası ödemli hiperemik ve soluk alanları benekli bir görünüm mevcuttur. mukozası çok sayıda 0,2 cm. flat erozyonlar mevcuttur . yazıyor hocam bu konuda bize daha açık bilgi verir misiniz teşekkür ederim


  #16  
Alt 27-02-2012, 18:39
Ziyaretci
 
916 Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

mrb ben 22 yasndayım cok sısıyorum karnım ve mdemde anlamadıgım agrılar var tuveletm geldgnde sancım oluyo cıkınca rahatlıyom bu neden olablr


  #17  
Alt 16-03-2012, 17:41
Ezgi s.
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

Hocam merhaba,
Ben 25 yaşındayım.
Midemde asırı gaz, bulanti ve fazla olmamakla beraber ağrı vardı. Endoskopi çektirdim sonucunda midede korpus ve antrumda cok sayıda derin erozyon-ulserasyon çıktı ve duodenum da erozivbulbit çıktı. İdrar sonucumda da 3-4 lokosit ve bol epitel hücre çıktı.
Doktorum midede ülserin kaynaklanma sebebi olarak sadece ilaç kullanımı dedi, fakat cok fazla ağrı kesici kullanmadığımı belirttim yine de bundan kaynaklandığını hiçbir sekilde perhiz yapmama gerek olmadıgını istediğim herseyi yiyip içerilerimi söyledi. Fakat babamda uzun yıllar ulser tedavisi gördüğü için yakinen biliyorum ki perhiz gerekli ve cok fazla sancı çekiyordu. Sizin bu konuda fikrinizi alabilir miyim

Ve bol sesli gazın bulanının ve sık tuvalete çıkmamın tamamen psikolojik olduğunu ve kesinlikle psikiyatriye gitmem gerektiğini da belirtti.

Ben yeterince rahatsızlığım ve yapmam gerekenler konusunda bilgi sahibi olamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim. Şimdiden tesekkur ederim hocam.

Saygilarimli


  #18  
Alt 30-03-2012, 01:41
Ziyaretci
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

hocam ben yemek yedıkten sonra sol tarafıma bı agrı saplanıyor bı gurultu ses gelıyor hemen tuvalete cıkmak zorunda kalıyorum her yemekten sonra oluyor doktara gıttım endoskopı cektırdım temız dedıler ama sıkayetlerım hala devam edıyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler


  #19  
Alt 22-04-2012, 00:23
 
Standart Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

Hocam Merhaba ...
Ben 2 ay once mide bulantısı mide yanması yada karın agrısı OLMADAN kusmaya başladım . bu kusma 2-3 günde bir tekrarlıyordu. doktora gıttım bir kan testi yaparak asitlenme var dedı ve bana bır ılaç verdı . ilacı kullanmaya başladım ve kusmam kesıldı . aradan 1 ay geçti sırtımda ağrılar olmaya başladı kusma ve nefesimde daralma oldu başka bir doktora gittim kan tahlili yapıldı ve helicobacter pozıtıf çıktı . doktora zor nefes aldıgımı ve sırt agrılarım oldugunu soyledım . bana trio ve antepsin iaçlarını verdı . 1o gundur kullanıyordum herşey yolunda gıdıyodu agrılarım geçmişti . fakat 2 gun once galiba soguk algınlıgından burnum tıkalı hapsuruyorum ve başım çok ağrıyor . ve bugun ne yedıysem tekrar oldugu gıbı kustum . yediklerimin hepsını 5 dakıka sonra gerı cıkardım . kusmalarım kuru öksürüğün ardıdan gerçekleşiyor . sizce neyim vardır ve ne gibi tahliller yaptırmalıyım bu durum moralimi çok bozuyor . lütfen bana yardım edin yol gösterin . Şimdiden çok teşekkür ederim


  #20  
Alt 05-06-2012, 22:38
Ziyaretci
 
Kural Cevap: İç Hastalıkları ve Gastroenterohepatolog İle İlgili Soru ve Cevaplar

merhabalar benimde midemde sorun var yardımcı olursanız sevinirim mideme endoskobi yapıldı tanısı eritematöz pangastrit :midemden su alındı patolojiye verdik tanısı ise (aktif kronik antral gastrit).dr. gittim 14 günlük helipak yazdı ve kullandım gecmedi benim sorum şu ?bu tanılar mide kanseri mi?değilse mide kanserinin tıptaki adı nedir cevaplarınız için teşekkürler


Cevapla

Hızlı Cevap
Mesajınız:
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Rastgele Soru

Seçenekler


Seçenekler


Benzer Konular
Beyin sağlığı ve hastalıkları ile ilgili soru ve cevaplar Beyin sağlığı ve hastalıkları ile ilgili soru ve cevaplar Bunama, Alzheimer, felç ve Parkinson gibi yaşlılık dönemi hastalıklarının ön belirtilerine dikkat etmek şart! Sorunları sıradan bir baş...
Tesettür İle İlgili Soru Ve Cevaplar Tesettür ile ilgili soru ve cevaplar Sual: “Teferruat” diyerek saçları açmak uygun mu? Sokağa çıkarken peruk takabilir miyim? CEVAP “Teferruat” diyerek saçları açmak haramdır. Hele kapanmaya...
Romatizma Hastalıklarıyla İlgili Soru ve Cevaplar-2 Romatizma Hastalıklarıyla İlgili Soru ve Cevaplar-2 Babaannem 83 yaşında devamlı dizleri ağrıyor. Yağmurun ne zaman yağacağını dizlerinin ağrısındaki artışla tahmin edebi­liyor. Bu durumun...
Kurban İle İlgili Soru Ve Cevaplar Kurban İle İlgili Soru Ve Cevaplar Kurban ne demektir? Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allaha yakınlaşma gayesiyle, Onun verdiği mallardan,...
Sigaranın kalp hastalıkları üzerine etkisiyle ilgili soru ve cevaplar Sigaranın kalp hastalıkları üzerine etkisiyle ilgili soru ve cevaplar Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, sigaranın kalp hastalıkları üzerine...

 
Forum Stats
Üyeler: 66,555
Konular : 231,766
Mesajlar: 417,333
Şuan Sitemizde: 446

En Son Üye: onur ilhan

Sosyal Linkler
Twitter Butonları





Google+ Butonu


Sponsorlu Bağlantılar







Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

DMCA.com

Sitemizde illegal paylaşım yasaktır.Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz/sorunuz varsa bize ulaşmak için TIKLAYINIZ .
In this web site,illegal sharing is forbidden.If you have any problem/complaint about content's copyrights in our page,please click here to contact us.